Marvel Comics valitsi Rosi Kämpen piirtämään supersankariaan

Author: | Posted in oriseutu No comments

Marvel Comics on yhdysvaltalainen sarjakuvakustantamo. Tämän kustantamon kuuluisimpiin sarjakuviin lukeutuu muun muassa Hämähäkkimies, Ihmeneloset ja Hulk. Aina 1960- luvulta asti Marvel Comics on ollut toinen Yhdysvaltain suurimmista sarjakuvakustantamoista, toisen ollessa DC Comics. Marvel Comics on ollut olemassa eri nimillä jo vuodesta 1939, mutta nousi suureen tietoisuuteen 1960- luvulla supersankarisarjakuvillaan käsikirjoittaja Stan Leen ja piirtäjä Jack Kirbyn avulla. Kyseisen kustantamon päämaja sijaitsee New Yorkissa.

Yle uutisissa, www.yle.fi, kerrotaan, että Rosi Kämpe on valittu Marvel Comicsille piirtämään Hämähäkkimiehen tyttöystävää. Rosi Kämpe on itse oppinut taiteilija, joka on ennen tätä piirtänyt sarjakuvana verkkoon omaa työtään Unknown Lands. Hän kuitenkin alkoi koota portfoliota päästäkseen töihin suurelle kustantamolle ja matkusti Englantiin tapaamaan muutamia suosikkitaiteilijoitaan. Näistä Englannissa syntyneistä kontakteista alkoi tulla oikeita piirtäjän töitä eri kustantamoilla. London Super Comic Con tapahtumassa Rosi Kämpe pääsi näyttämään taitonsa myös Marvel Comicsin edustajille, ja sai työpaikan, joka yllätti hänet itsensäkin.

Nyt Rosi Kämpe saa tehdä unelmiensa työtä. Hänellä on tällä hetkellä työn alla uusi jatkokertomus, Spider-Gwen: Ghost Spider, joka jatkaa Gwen Stacyn tarinaa. Tätä jatkokertomusta tekee kaksi naista, Rosi Kämpe piirtää ja Seanan McGuire käsikirjoittaa kyseistä teosta. Rosi Kämpen piirustukset syntyvät Helsingin Kalliossa.

Rosi Kämpe kertoo, että hänen työpäivänsä ovat pitkiä. Kolmessa viikossa hänen pitää piirtää kaksikymmentä sivua valmiiksi asti. Työ alkaa käsikirjoituksen lukemisella. Hänen työparinsa antaa hänelle varsin vähän rajoitteita piirtämiseen. Ensin Rosi Kämpe tekee layoutit eli suunnitelmat siitä, miten sarjakuvakertomus etenee sivulla sarjakuvaruutuina. Tämän version hän jo lähettää Yhdysvaltoihin Marvel Comicsin editorin hyväksyttäväksi.

Rosi Kämpen seuraava unelma on saada piirtää lisää Marvel Comicsille, myös Ghost Spiderin jälkeen. Hän on myös saanut paljon uutta näkyvyttä uuden työnsä myötä. Myös muut tekijät huomaavat hänet hieman eri tavoin, kuin ennen, ja hän saa nykyään paljon kutsuja eri sarjakuva- alan tapahtumiin. Nimekäs työ kun on vahvistus siitä, että osaa tehdä hyvin työnsä. Rosi Kämpe ei myöskään koe supersankarimaailmojen piirtämisen rajoittavan hänen luovuuttaan, päinvastoin.

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *