Pohjois- Koreassa on eniten modernia orjuutta

Author: | Posted in oriseutu No comments

Noin 2,6 miljoonaa pohjoiskorealaista elää orjuudessa. Tämä on 10 % kyseisen valtion väestöstä. Nämä ihmiset on pakotettu työskentelemään valtion hyväksi, näin kertoo tämän vuoden 2018 Global Slavery Index (GSI). Aiheesta on uutisoitu muun muassa verkkosivustolla, www.msn.com, MSN-uutisissa.

Moderniin orjuuteen määritellään kuuluvaksi väkivallan käyttöä, harhauttamista ja uhkailua, joilla saadaan aikaan muun muassa seksuaalista hyväksikäyttöä, pakkotyötä ja kotiorjuutta.

Vaikka modernia orjuutta esiintyy eniten Pohjois-Koreassa sekä muissa sortoa harjoittavissa maissa, on muidenkin valtioiden GSI:in mukaan kannettava vastuunsa. He nimittäin tuovat maahan 300 miljardin edestä tavaroita, joita valmistetaan kyseenalaisissa olosuhteissa. Esimerkiksi hiili, kaakao, puutavara, puuvilla ja kalat kuuluvat niiden tuotteiden joukkoon, joihin voidaan yhdistää moderni orjuus.

Walk Free Foundation on tehnyt indeksin, jonka tutkimustulosten mukaan maailmassa orjuudessa eli yhteensä 40,3 miljoonaa ihmistä vuonna 2016. Tämä järjestö kertoo sortoa harjoittavien maiden olevan erityisen ongelmallisia, koska niissä kansalaiset pakotetaan työskentelemään hallitusta pönkittäen.

Pahimmiksi modernia orjuutta harjoittaviksi maiksi indeksi listaa Pohjois-Korean lisäksi Eritrean, Burundin, Keski-Afrikan -tasavallan, Afganistanin, Mauritanian, Etelä- Sudanin, Pakistanin, Kambodzan, ja Iranin. Ehkä hieman yllättäen, tutkimuksen mukaan, myös Britanniassa elää 136000 ihmistä modernissa orjuudessa.

Ihmiset, jotka elävät modernissa orjuudessa, joutuvat kohtaamaan huonoja oloja, heihin kohdistuvia uhkauksia ja vapauden menettämistä. Olosuhteet modernissa orjuudessa ovat kammottavat, työ on usein vaarallista, ja vapaata ei ole juuri lainkaan töistä, joissa tehdään muutenkin hyvin pitkiä päiviä. Modernissa orjuudessa toisia ihmisiä pitävät ihmiset siis käyttävät mitä suurinta hyväksikäyttöä muita kohtaan, jotta nämä modernista orjuudesta hyötyvät ihmiset hyötyvät mahdollisimman paljon toisesta, sekä olosuhteista, joissa modernissa orjuudessa olijat ovat.

Toisinaan modernissa orjuudessa olijat myös tekevät vähemmän töitä, kuin heidän pitäisi. Modernissa orjuudessa eläviä ihmisiä myös huijataan velan muodossa, ja moni velkaantuu tämän seurauksena, jolloin heidän on pakko työskennellä modernissa orjuudessa. Velan ja modernin orjuuden hyväksikäyttö saattavat muodostaa myös kehän, jota on hyvin vaikea rikkoa. Orjuutta on siis edelleen modernin orjuuden muodossa. Näissä olosuhteissa, ja modernissa orjuudessa, elää mielestäni hyvin yllättävän suuri määrä ihmisiä tänä päivänä.