Tällä hetkellä EMMAlla on useita mielenkiintoisia näyttelyitä. Nämä kaikki taidenäyttelyt ovat mielestäni hyvin kuvaavia, mitä tulee nykyaikaiseen taiteeseen. Taidenäyttely nimeltä Futuromania – Designing Future Living koskee suomalaisten suunnittelijoiden, arkkitehtien ja muotoilijoiden 1950- 1960- lukujen asumisutopioita tässä päivässä nähtyinä. Tämä näyttely, Futuromania, kertoo siis modernismin ajan suunnittelijoiden tulevaisuuden visoista. EMMA harjoittaa myös mielenkiintoista kokoelmatoimintaa. Kokoelmissa keskitytään niin tämän päivän kävijöihin, kuin myös taidemuseoissa kävijöihin myös tulevaisuudessa. Tämä on minun mielestäni hyvin mielenkiintoista. EMMA siis hyödyntää kokoelmaansa sekä näyttelyiden että tutkimusten ja julkaisuiden muodossa. EMMAn kokoelmateoksia voi nähdä internetissä Google Art Project’n sivuilla. On minun mielestäni mukavaa, että näin taidemuseon kokoelmiin kuuluvat teokset ovat tavalllaan kaikkien nähtävillä. Ainakin minusta itsestäni kuvataiteesta on tehty näin helpommin lähestyttävää, mikä on aina hienoa.

Tässä kyseisessä taidemuseossa on myös kaikenlaisia tapahtumia. Näissä tapahtumissa pääsee muun muassa itse toteuttamaan taidetta, kun EMMA järjestää luovaa piirustusta taiteen keskellä. Taidenäyttelyitä myös selitetään kävijöille useankin tämän taidemuseon näyttelyiden ohjelmistossa. EMMAssa järjestetään myös erilaisia taidepajoja niin lapsille kuin aikuisillekin, joihin kannattaa varmasti osallistua. EMMA on myös valittu vuoden 2018 museoksi tänä vuonna.

Yleensä tiistaista lauantaihin auki oleva EMMA on tänä syksynä järjestämässä Alicja Kwaden näyttelyn. Suomessa ensi kertaa näyttelyään pitävä Alicja Kwade on suunnitellut näyttelynsä teoksia varta vasten EMMAn ainutlaatuista arkkitehtuuria silmällä pitäen. Myös Kate McIntoshin Workatable on taatusti mielenkiintoinen näyttely, joka järjestetään kyseisessä modernin taiteen museossa tänä syksynä. Kyseisen taidemuseon sivuilla kerrotaan, että EMMAssa kahden viikon ajan esillä oleva Worktable (2011) on jatkuva, elävä installaatio, joka tapahtuu usean huoneen sisällä.

EMMA on minun mielestäni tekemässä hyvin mielenkiintoista taidemuseon toimintaa, johon kuuluu näyttelyiden lisäksi muun muassa kokoelmatoiminta. Näiden kokoelmien lisäksi EMMA näyttää järjestävän syksyllä ainakin kaksi todella mielenkiintoista taidenäyttelyä. EMMAlla on myös Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin töitä kokoelmana pysyvästi esilllä katseluvarastona, joka on kansainvälisesti kiinnostava ja harvinainen. Mukana on EMMAn internetsivujen mukaan taideteoksia, taideteolllista esineistöä, prototyyppejä ja arkistoaineistoa yli 5000 esineen muodossa.