Suomalaiset pitävät taidetta suuressa arvossa ja tämä näkyy niin taiteen tuntemuksessa kuin taiteen tekemisessä ja jopa harrastamisessa Suomessa. Jos Suomessa haluaa nähdä taidenäyttelyn, pitää vain valita galleria tai taidemuseo ja marssia sisälle. Monessa Suomen kaupungissa on oma taidemuseonsa ja pidän näiden taidemuseoiden näyttelyistä ripustusta myöten hyvin ammattitaitoisesti toteutettuina. Suomen tunnetuin taidekeskus on kai nykytaiteen museo Kiasma Helsingissä. Minä itse pidän Kiasman lisäksi suuresti arvossa myös Ateneumin taidemuseota, joka sijaitsee myös Helsingissä.

Lähes jokaisessa kaupungissa on oma taidekeskuksensa. Taiteen tukemisen ja ilmaisun vapauden nimissä kaipaisin myös suomalaiseen katukuvaan enemmän taidetta. On mielestäni hienoa, että Suomessa on hyvin paljon taidekeskuksia, jossa taide on arvoisellaan paikalla ja arvoisessaan seurassa. Oikeastaan uskon, että Suomessa taiteenharrastajilla, jotka näyttelyissä käyvät, on hyvät lähtökohdat todelliseen taiteen tuntemiseen. Minä haluaisin myös tuntea taiteen aloja nykyistä tietotasoani enemmän.

Juuri Suomessa siihen on hyvät lähtökohdat. Taidenäyttelyiden liput näyttävät maksavan sen verran, että ainakin teoriassa kaikilla on niihin varaa ja hyvä näin. Myös Suomen taiteen alan koulutustaso on arvostettu korkealle. Suomalaiset taidekeskukset on suunniteltu hyvällä maulla ja se näkyy niin näyttelyiden tasossa kuin arkkitehtuurissakin, jota on käytetty minun mielestäni suomalaisen hienovaraisesti taiteen asiaa ja sanomaa tukien.

Itseasiassa suomalaisessa taidekeskuksessa pitäisi ehkä olla jopa enemmän tiedotuksia uusista taidenäyttelyistä, jotta ihmiset varmasti tietäisivät, minkälainen taidenäyttely on juuri siinä lähimmässä taidekeskuksessa meneillään. Näin ehkä suurempi osa kansasta osaisi hyödyntää taidenäyttelyjen antia. Vai eikö meillä ole vain aikaa taiteelle?

Minä väitän, että kaikkia suomalaisia kiinnostaa kyllä taide, tekivätpä he sitä itse tai eivät. Taidekeskuksia on ympäri Suomen ja silti puhutaan siitä, mikä vetäisi ihmiset paikalle taidenäyttelyihin. Tiedottaminen asioista oikeaan aikaan ja oikealla volyymilla ratkaisisi mielestäni asian Suomen hyväksi. Kaikki tieto on tietysti nykyään internetissä, mutta Internetin muuttaessa muotoaan, olisi ehkä hyväksi painattaa myös muutama perinteinen mainos lisää taidekeskuksien näyttelyistä. Ainakin minua kiinnostaisi jo se, miten mainokset näyttelyitä tavallliselle suomalaiselle esittelisivät ja mitä tämä saisi aikaan ?