Taidekeskus Mältinranta Tampereella

Author: | Posted in oriseutu No comments

Verkkosivusto Wikipedia osoitteessa www.wikipedia.org kertoo, että taidekeskus Mältinranta on Tampereen Taiteilijaseura ry:n pitämä toimintakeskus, joka sijaitsee Tampereen Finlaysonilla, osoitteessa Kuninkaankatu 2. Tämän taidekeskuksen näyttelytilat ovat päivittäin avoinna yleisölle ja taidenäyttelyt vaihtuvat näissä tiloissa kolmen viikon välein. Taidekeskus Mältinrannan tilat olivat alunperin jätevedenpuhdistuslaitos, joka valmistui vuonna 1926. Tämän jätevedenpuhdistuslaitoksen toiminnan loputtua, Tampereen kaupunki kunnosti tilat vuonna 1983, ja vuokrasi ne Tampereen Taiteilijaseuralle ja Pirkkalaiskirjailijoille. Tässä taidekeskuksessa on nykyään taidelainaamo, näyttelytilaa ja työtiloja taiteilijoille.

Taidekeskus Mältinranta on juuri avannut kaksi näyttelyä. Toinen on Minnamari Toukolan näyttely nimeltään Kuudes luku ja toinen on Aaron Hiltusen näyttely. Molemmat näyttelyt on avattu 18.8 ja niitä pääsee katsomaan taidekeskus Mältinrannan tiloissa 4.9 saakka. Minnamari Toukolan näyttely Kuudes luku näyttää esittelevän ehkä hieman mystistä nykytaidetta, johon kuuluu muun muassa esillä oleva ja suuritöinen reliefi, joka on nimeltään Arvoituksen avain. Minnamari Toukola on valmistunut Kuvataideakatemian maalauksen osastolta vuonna 2012. Tämä hänen esillä oleva näyttelynsä, joka on nimeltään Kuudes luku, on hänen kuudes yksityisnäyttelynsä.

Aaron Hiltusen töistä taas kerrotaan, että hänen tuotantoaan luonnehditaan kantaaottavaksi ja Aaron Hiltunen seuraa suomalaista yhteiskuntaa kiinnostuneesti ja havainnoi tarkasti ympäristöään. Hänen näyttelyssään on esillä erilaisia suurikokoisia maalauksia. Aaron Hiltunen on myös Turun taiteilijaseuran kunniajäsen.

Seuraavissa tulevissa näyttelyissä taidekeskus Mältinrannassa on esillä muun muassa Roy Auringon, Sirkku Rosin ja Kukka Pitkäsen teoksia. Taidekeskus Mältinrannalla on myös taidetta kaupungilla. Tällä hetkellä kaupungilla pääsee näkemään teoksia Ravintola Ellipsissä ja Tampereen kaupungin virastotalon aulassa.

Tampereen Taiteilijaseuralla on myös taidelainaamo taidekeskus Mältinrannassa. Tämän taidelainaamon valikoimissa on tällä hetkellä noin 800 teosta. Nämä teokset ovat Tampereen taiteilijaseuran jäseniltä, joista kaikki ovat ammattitaiteilijoita eli piirtäjiä, taidemaalareita, taidegraafikkoja, kuvanveistäjiä, valokuvaajia, keraamikkoja ja mediataiteilijoita. Taidekeskus Mältinranta myös vuokraa työpajatilojaan ammattitaiteilijoille työskentelyä varten. Myös ammattilaisille ja harrastelijoille tarkoitettuja kuvataidekursseja järjestetään taidekeskus Mältinrannan tiloissa.

Taidekeskus Mältinranta siis tarjoaa paljon koettavaa ja nähtävää. Tämän taidekeskuksen näyttelyt ovat auki pääsääntöisesti joka päivä, paitsi poikkeavina aukioloaikoina, jotka voi nähdä taidekeskus Mältinrannan verkkosivuilta.

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *