Miesten luonnollinen meikki

luonnollinen meikki

Useimmat miehet eivät käytä meikkiä eivätkä aio käyttääkään. Siinä vain ei ole mitään vikaa, vaikka käyttäisikin. Jos olet onnekas, ihosi ei ole erityisen altis juonteille, finneille tai muille “virheille”. Monilla arkinen iho voi kaivata silloin tällöin pientä piristystä. 

Monikäyttöiset miesten meikit ovat parhaimmat valinnat arkikäyttöön. Muista kuitenkin se fakta, että miehillä on luonnostaan voimakkaammat piirteet. Jos kasvoihin lisätään meikkiä, se näyttää dramaattisemmalta ja korostuneemmalta. Jos haluat luonnollisen meikin, ei kannata läiskiä meikkiä raskaasti kasvoille vaan tee homma hienovaraisesti ja aloita pienellä määrällä meikkiä. 

Vaikka on hyvä käyttää tiettyjä meikkikyniä, mutta usein pärjää pelkällä puhtaalla sormenpäällä. Jos sinulla on kasvoissasi joku peitettävä kohta, levitä pisteen verran sen päälle ja napauta se kevyesti ihoon sormellasi. 

Kulmakarvoilla dramatiikkaa ja pohjavoiteella sopivaa peittämistä

Haluaisitko saada vähän dramaattisempaa katsetta? Siirrytään kulmakarvoihin. Käytä kirkasta kulmageeliä säästeliäästi, jolla voidaan siistiä karvoitus ja näyttää ryhdikkäämmältä. Yksittäiset kulmakarvat tulee kuitenkin poistaa pinsetillä repsottamasta.  

Pohjavoide miehen kasvoille on luonnollinen meikki, jota ei edes huomaa kasvoilta. Hanki pohjavoide, joka joko tekee ihostasi mattapohjaisen tai kosteuttaa. Peitevoidetta tulee käyttää vain siellä, missä sitä todella tarvitaan. Eli missä? Silmien alle tulevat usein varjot huonojen yöunien jälkeen. Peitekynä on kätevä tällaiseen. Älä pelkää myös sekoittaa meikkiäsi kasvovoiteisiin. Tummien silmänalusten poistamisessa voi käyttää kevyttä peitevoidetta kun sen sekoittaa geelipohjaiseen silmänympärysvoiteeseen. 

Useimmissa tapauksissa tärkeintä pohja- tai peitevoiteessa on sävy. Kaikkia peitevoiteita, meikkivoiteita tai muita meikkejä ei ole tehty yhtä hyvin, joten etsi sellaiset meikit, jotka vastaavat ihosi sävyä. Jos taas et ole varma sävystäsi, sinun kannattaa selvittää se ennen kuin ostat kalliita meikkejä. Voit esimerkiksi ostaa ihosi sävyä muistuttavia näytteitä edullisesti. 

Jos hoidat ihon hyvin, et välttämättä edes tarvitse meikkiä

Ihonhoito on ensiarvoisen tärkeää, jos haluat saada aikaan luonnollisen meikin. On myös niin, että kokeile parantaa ihonhoitoa, ennen kuin kokeilet meikkejä kasvoillasi. Mitä paremmassa kunnossa ihosi on, sitä vähemmän meikkiä tarvitset. Siksi lopputulos on myös luonnollisempi ja aidompi. Silloin sinulla on luonnollinen meikki tai et välttämättä tarvitse meikkiä ollenkaan.   

Jos sinulla on finnejä tai akne, kannattaa ostaa esimerkiksi mineraalipohjaisia meikkejä, jotka peittävät finnit mutta eivät pahenna niitä entisestään. Aknea ei kannata peittää millä tahansa peitevoiteella, sillä huonommat voiteet voivat ärsyttää aknea. Siksi tulisikin löytää voide, jossa on sisällytetty ärsytystä ehkäiseviä ainesosia, kuten salisyylihappoa. Salisyylihappo parantaa ihon virheitä, mutta myös peittää niitä. Sitä voi levittää vaurioituneille alueille ja häivytys kannattaa tehdä pienellä ja puhtaalla siveltimellä. Vaikka aiemmin puhuimme sormenpäistä, kannattaa tässä tapauksessa välttää niiden käyttöä.   

Jos sinulla on perinteiset suomalaiset silmät, näyttävät ne kuin nukkuisit seisaaltaan. Kokeile ripsien kihartimia, jolla saat heti kirkkaamman ilmeen silmillesi. Älä mene överiksi kuitenkaan tämän kanssa, vaan purista kiharrinta ripsirajan lähellä muutama sekuntia. Se riittää.

 Kaikki pitävät pusuhuulista, mutta eivät halkeilevista sellaisista.  Käytä mattapintaista huulirasvaa. Näin huulet eivät kiillä. Huulikiilto ei ole järin luonnollinen meikki, vai mitä.

Voiteiden näkyminen kulmakarvoissa, parrassa tai viiksissä ei ole hyvä juttu. Kun olet levittänyt tuotteita kasvoillesi, käytä partaharjaa, jolla voit kammata ylimääräiset jäämät pois ja välttää näin tuotteiden kerrostumista naamakarvoissasi.

Laikukas parta on useimpien hyvin hoidettujen miesten akilleen kantapää. Jos haluat lisätä paksuutta ja määrittelyä ilman siirron kustannuksia, käytä kulmakynää täyttämään mahdolliset aukot. Vältä kasvokarvojen yläreunaa, joka voi näyttää keinotekoiselta, ja harjaa aina läpi sen jälkeen, jotta lopputulos olisi luonnollinen.